Što je obilježilo Rasno u 2016 godini

Kako smo svake godine tako ćemo i ove napraviti kratki osvrt zbivanja u Rasnu. 2016 godina je bila zaista bogata raznim projektima koji su početi i završeni baš u ovoj tekućoj godini.

  1. Projekt koji je privukao najviše pozornosti ali i komentara je projekt „izgradnja vodovodne mreže“ u Rasnu. Navedeni projekt je počet ranije ali je završen u ovoj godini.
  2. Projekt „izgradnja mrtvačnice“ je također jedan od većih projekata koji još nije kompletno završen (vanjski okoliš) ali je mrtvačnica u Rasnu 1. ožujka stavljena u funkciju.
  3. Projekt „izgradnja kapelice u groblju Kremenje“ je projekt koji nije mogao više čekati, jer stara kapelica se doslovno počela urušavati. Župnik fra Ignacije Alerić je pokrenuo incijativu a udruga Hrvatsko društvo čuvara baštine prihvatila je ulogu vođenja projekta. Izgradnja kapele je počela i dovršena u istoj godini, čime moramo biti ponosni.
  4. Projekt koji se pratio sa velikim zanimanjem je „izgradnja destilerije ulja za smilje“ vlasnika Joze Dugandžića. Pošto se mnogi rašnjaci bave uzgojem smilja nije ni čudo da se ovaj projekt pratio sa ogromnim zanimanjem. Destilerija je izgrađena i stavljena u funkciju krajem listopada 2016.
  5. Lovna sekcija Rasno – Dužice je također završila projekt „izgradnja lovačke kuće“ koji je započet u 2015 a završen u 2016 godini. Uz pomoć donacija i članarine naši lovci su izgradili ovaj hvale vrijedan projekt.

 

Sve navedeno je  zaista vrijedno svake pohvale, pa se iskreno nadamo da će i iduća godina biti ispunjena nekim drugim projektima. Asfaltni put u Rasnu je u dosta lošem stanju, i ne može se zakrpati lopatom asfalta kao što je to do sada bio slučaj, nego bi trebalo puno ozbiljnije pristupiti ovom problemu. Na mnogim mjestima u Rasnu asfalt je najblaže rečeno u katastrofalnom stanju. Tako da se nadamo da će ovaj problem doći na red u idućoj godini.

 

Piše: Mario Brkić / Portal Rasno