• Naslovnica
  • Rasno
  • Don Damir Stojić slavio sv. misu u župnoj crkvi sv. Franje na Rasnu

Don Damir Stojić slavio sv. misu u župnoj crkvi sv. Franje na Rasnu

U nedjelju 13. kolovoza 2017, don Damir Stojić predvodio je sv. misu u prepunoj crkvi sv. Franje na Rasnu.  U nadahnutoj propovijedi, don Damir je oduševio sve nazočne svojom iskrenošću, svojim žarom govoreći o majci, obitelji i zavičaju. Misno je slavlje bilo u zajedništu s obitelji, rodbinom i župljanima iz koje je don Damirova majka Mara (kći Ante /Antuke/ Skoko i Kate r. Luburić).

Don Damir Stojić (Toronto, 25. travnja 1973.) poznati je hrvatski je katolički svećenik, salezijanac, studentski kapelan Grada Zagreba.

Portal Rasno

Mr. sc. don Damir Stojić, svećenik salezijanac, rođen je 1973. god. u Torontu, Kanada, kao najmlađi, treći sin u obitelji hrvatskih emigranata, Mate Stojić iz Dragićine  i Mare r. Skoko iz Rasna.

Nakon završene osnovne i srednje salezijanske škole u Kanadi najprije upisuje studij psihologije, ali nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Pedagošku praksu vršio je u Splitu i Sondriu, Italija. Godine 2002. diplomirao je a iste godine, 29. lipnja, zaređen je za svećenika te nastavlja djelovati kao salezijanac i kapelan u župi Duha Svetoga i u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Godine 2004. odlazi na poslijediplomski studij u Washington, DC, gdje je na Catholic University of America magistrirao pri katedri moralne teologije s temom „Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina“. Za vrijeme studija bio je župnik Hrvatske katoličke misije sv. Blaža te radio kako studentski kapelan na American University u Washingtonu, DC.

Ponovno se vraća u domovinu gdje u rujnu 2007. dobiva dekret zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića za studentskoga kapelana. Član je povjerenstva za pastoral mladih Hrvatske biskupske konferencije, kao i Hrvatske salezijanske provincije. Studentski kapelan don Damir promiče teologiju tijela prema katehezama Ivana Pavla II. te drži tribine, predavanja, seminare i duhovne obnove po cijeloj Hrvatskoj i šire. Osim što je studentski kapelan, redovito pastoralno djelovanje vrši u crkvi Sv. Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu.

www.studentski-pastoral.com