Blidinje ponovno na meti lopova, provaljeno u nekoliko vikendica

Blidinje je ovih dana ponovno na meti provalnika, ovaj put provaljeno je u dvije privatne vikendice na Risovcu, u blizini skijališta. Provale su najvjerojatnije izvršene u posljednja 24sata. Očevid je obavila PU Jablanica, te se poduzimaju daljnje mjere i radnje kako bi se pronašli počinitelji ovih krađa.

Otuđena su dva LCD televizora, odvaljeni su štokovi i vrata, a razbacane stvari su vidljiv dokaz da nepoznati počinitelji traže vrijednije stvari. U većini slučajeva lopovi traže oružje, tehniku, kućanske aparate ili ne ukradu ništa jer u dosta vikendica nema vrijednih stvari. Za svakog vlasnika njegov privatni posjed i vikendica imaju neprocjenjivu vrijednost, stoga sama provala dovodi do ogorčenosti i nesigurnosti .

 

Svjesni činjenice da su provale na ovom području česte, sve više vlasnika angažira zaštitare, ugrađuje alarme ili videonadzore u vikendicu i oko vikendice. Nadamo se da će nadležni naći rješenje kako bi krađa i provala na području Parka prirode Blidinje bilo sve manje. Mnogima je prekipjelo, umjesto da uživaju u prirodi i odmoru, strahuju šta ih sve može zateći kada dođu na svoj posjed.