Opasan crnostrik u smilju Ante Pinjuha iz Mokrog

Toplo vrijeme izmamilo je poljoprivrednike na svoje njive jer su radovi u punom zamahu. Međutim opasnosti vrebaju i na njivama. Vrlo visoke temperature su izmamile i zmije kojih ima na sve strane pa tako i na njivama.

Ante Pinjuh poljoprivrednik iz okolice Širokog Brijega okopavajući svoje smilje imao je bliski susret sa jednim pravim hercegovačkim crnostrikom koji se bio umirio u redu do onog koji je okopavao.

-Svi mi koji puno boravimo u prirodi uvijek u podsvijesti znamo da možemo imati bliski susret s opasnom otrovnicom ali nas također uvijek iznenadi kad se suočimo. Skočio sam u stranu jer je otrovnica bila blizu. Toliko su opasne i strašne da se ne boje, ne bježe i mirne su što ulijeva strah ljudima kad naiđu na njih. Međutim brzo sam se pribrao jer sam ih dosada vidio na stotine u životu a Hercegovina je puna crnostrika i poskoka. Mogu biti opasne kad osjete nečiju blizinu i bilo me strah za djecu koja su taman trebala doći pomoći mi oko okopavanja smilja- rekao je novinaru ABCportala ovaj poljoprivrednik.

 

Ante napominje da otrovnice znaju biti u nasadima smilja pa savjetuje sve one koji će ovih dana okopavati svoje nasade da dobro pripaze na opasnost od otrovnica.

crnostrik-5.jpg

crnostrik-4.jpg