• Naslovnica
  • Vijesti
  • Zadavio ženu užetom pa na zidu obiteljske kuće ostavio jezivu poruku

Zadavio ženu užetom pa na zidu obiteljske kuće ostavio jezivu poruku

Za ubojstvo nesretne žene osumnjičen je njezin ljubomorni suprug Željko L. Izmjereno mu je više od dva promila alkohola u krvi

Posljednja želja da smo zajedno u grobu. Jeziva je to poruka ispisana na zidu obiteljske kuće u Marinom Selu pokraj Lipika, u kojoj se u utorak odigrala prava horor priča.  Policija je u ranim poslijepodnevnim satima izvijestila o požaru koji bukti u kući u kojoj su vatrogasci nakon gašenja pronašli beživotno tijelo 49-godišnje Marije L.

Za ubojstvo nesretne žene osumnjičen je njezin ljubomorni suprug Željko L.

 

Navodno ju je najprije zadavio užetom, a potom, dok je žena ležala na podu, zapalio dio kuće kako bi zameo trag krvavom zločinu.

Pretpostavlja se kako je on i napisao stravičnu poruku. Osumnjičeni se nakon počinjenog djela dao u bijeg i krio u obližnjoj šumi, no policija mu je u večernjim satima uspjela ući u trag i uhititi ga.

 

Navodno je pronađen kako bezbrižno spava u šumarku. Nakon toga predan je pritvorskom nadzorniku u Policijskoj postaji u Pakracu. Kako smo doznali, izmjereno mu je više od dva promila alkohola u krvi. Iz policije su nam potvrdili kako je osumnjičeni u više navrata prijavljivan zbog slučajeva obiteljskog nasilja, ali ne u posljednjih pet godina.

Detalji stravičnog zločina kakvo selo ne pamti još se prepričavaju u lipičkom kraju. Marija je bila kućanica i brinula se o obitelji. Imala je šestero djece sa Željkom i jednu kćer iz prvog braka, koja joj je podarila dvoje unučadi. Željko je radio na građevini.

 

– Marija je dulje vrijeme razmišljala o pokretanju zahtjeva za razvod braka. Njezin suprug nije loš čovjek, ali je sklon alkoholu, a kada popije, pretvori se u drugu osobu. Postajao je ljubomoran i lako gubio kontrolu. Često su se svađali. Ipak, ne mogu vjerovati da ju je ubio.

Uvijek je govorio da je voli – rekla nam je jedna mještanka. Iz Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru kratko su izvijestili kako su uz asistenciju policijskih službenika proveli očevid na mjestu tragičnog događaja.

 

– S obzirom na to da je u tijeku provođenje potrebnih dokaznih radnji kao i kriminalističko istraživanje, nismo u mogućnosti dati javnosti više informacija, a kada se za to steknu uvjeti, bit će objavljeno priopćenje – navodi se u priopćenju bjelovarskog Županijskog državnog odvjetništva.