Potvrđeno: Josip Paladino radit će u SKB Mostar

Paladino će u mostarskoj bolnici raditi 15 dana mjesečno, a s radom će početi onda kada se opremi operacijska dvorana u kojoj će taj stručnjak operirati. Upravno vijeće Sveučilišne kliničke bolnice Mostar donijelo je odluku o angažmanu neurokirurga svjetskog glasa Josipa Paladina u toj zdravstvenoj ustanovi, objavio je Večernji list. Prema usvojenim odlukama, Paladino će u mostarskoj bolnici raditi 15 dana mjesečno, a s radom će početi onda kada se opremi operacijska dvorana u kojoj će taj stručnjak operirati. ''On će mjesečno boraviti u Mostaru dva puta po tjedan dana. Uz njega ćemo formirati tim ljudi koji će učiti od tog vrhunskog stručnjaka, što je velika stvar za ovu bolnicu. Paladino osobno može raditi kao što je radio u Zagrebu, odnosno u iznimno visokom ritmu.

 

Fizički i stručno je i više nego spreman za ovaj posao'', rekao je ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić za Večernjak. Ono što je bio problem u cijeloj priči je nabava opreme za operacijsku dvoranu u kojoj bi Paladino operirao. SKB Mostar tu opremu nema, a nije nimalo jeftina. ''Na početku smo mislili kako će nas oprema koštati oko pola milijuna maraka, ali će iznos biti nešto veći. Stupili smo u kontakt s određenim institucijama koje imaju fondove za pokretanje novih programa i očekujemo kako će se iz tih izvora moći platiti ono što nam je potrebno.

 

Bolnica svakako nema novca kako bi sama kupila tu opremu, ali angažman dr. Paladina nam je prebitan i nećemo dopustiti da nas pitanje nabave opreme spriječi u tome'', naglasio je ravnatelj Kvesić. Prema njegovim očekivanjima, procedura nabave i montiranje opreme trebali bi biti završeni u roku od dva mjeseca.