Ledinac slavi zaštitnicu župe sv. Tereziju Malu

Ove godine blagdan sv. Terezije Male, zaštitnice župe Ledinac- Donji Mamići, proslavljen je u dvostrukom slavlju. Obilježena je obljetnica 50 godina misništva i svećeništva sadašnjeg župnika don Joze Ančića.

Kroz devetnicu puk se pripremao za ovaj blagdan, misu i propovijed 6 dana držao je župnik don Jozo, dok je zadnja 3 dana propovijed i misu vodio mladomisnik iz župe Kogora, don Josip Radoš.

 

Na misi u 11 sati misu je, uz župnika don Jozu, predvodio biskup i vojni ordinarij monsinjor Tomo Vukšić, uz koncelebraciju 12 svećenika. Biskup je naglasio da vrijednosti koje je zagovarala sv. Mala Terezija vrijede i danas kako bi makar i malo poboljšali ovaj svijet u kojem živimo jer uvijek imamo priliku za to. Župni zbor “Nebeske ruže uljepšali su slavlje svojim pjevanjem i sviranjem. Na kraju mise don Jozo je zahvalio svima koji su mu pomagali na putu da ostvari svojih 50 godina misništva i svećeništva. U ime župljana predstavnici župnog vijeća poklonili su sliku župne crkve rad Stjepana Skoke, akademskog kipara i dekana Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Župno vijeće, zajedno sa župljanima, je organiziralo prigodni domjenak uz druženje ispred stare župne kuće.