• Naslovnica
  • Vijesti
  • Pogledajte kakva je izlaznost na izbore u Grudama, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju, Mostaru….

Pogledajte kakva je izlaznost na izbore u Grudama, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju, Mostaru….

Središnje izborno povjerenstvo BiH održalo je prvu konferenciju za medije na kojoj je priopćilo prve podatke o izlaznosti na Općim izborima.

”Do sada je izlaznost slična prošlim izborima i iznosi 11,41 posto. Najveća izlaznost je u manjim sredinama od kojih najveća u Kalinoviku – 31 posto”, rekao je predsjednik SIP-a Branko Petrić.

 

Zbog vremenskih razloga, glasovanje za građane BiH u pojedinim zemljama već završeno, a tijekom press konferencije uživo se uključio veleposlanik BiH iz Australije gdje je glasovalo više od 70 posto bh. državljana s pravom glasa.

 

Što se tiče hercegovačkih općina izlaznost varira. Tako je u Širokom Brijegu do 11:00 sati glasovalo 15,9%, a u Posušju 8,81% birača. Slaba je izlaznost i u Grudama, gdje je do 11 sati glasalo tek 9,92 posto ljudi. Kako je objavio Ljportal.com, do 11 sati na području općine Ljubuški glasovalo je 2807 birača ili njih 13,02 %.

U Mostaru je na izbore izišlo 14,4 posto ljudi, potvrđeno je za Grude.com.

Na području Čitluka do 11 sati glasovalo je 1 749 ili 12, 88 posto birača, potvrdila je Feni predsjednica Izbornoga povjerenstva Čitluk Irena Bago.

Inače, pravo glasa u općini Čitluk ima 13 688 građana.

 

Na području općine Stolac do 11 sati glasovalo je 2 384 ili 24, 57 posto birača, potvrdio je Feni član Izbornog općinskoga povjerenstva Jozo Matić.

Po njegovim riječima, glasovanje protječe u najboljem redu i ni na jednom biračkom mjestu nisu zabilježeni nikakvi incidenti.