• Naslovnica
  • Vijesti
  • Za sanaciju šteta nastalih prirodnom nepogodom u ZHŽ-u 60.000,00 KM

Za sanaciju šteta nastalih prirodnom nepogodom u ZHŽ-u 60.000,00 KM

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održana je 7. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. 

Usvojen je sljedeći dnevni red:

1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 6. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite - Informacija o realizaciji odluka s prethodne sjednice 

2. Razmatranje i usvajanje Zbirnog izvješća o procjeni šteta nastalih prirodnom nepogodom na području Županije Zapadnohercegovačke 

3. Razmatranje prijedloga Županijskog povjerenstva za procjenu šteta i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za sanaciju dijela šteta nastalih prirodnom nepogodom u općinama/gradu u Županiji Zapadnohercegovačkoj

4. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za nabavu uredskog materijala 

5. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za rad članova Povjerenstva za javnu nabavu 

6. Razmatranje i usvajanje Odluke o pokrivanju troškova polaganja vatrogasnog ispita 

7. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za Stožer 

8. Zahtjevi

9. Razno

 

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, dr. Drago Martinović načelnik Stožera, te članovi Stožera Zdravko Boras, Toni Kraljević, Dario Sesar, Miroslav Ramljak, Zoran Zadro, Jadranka Karačić, Mario Bošnjak i Zoran Polunić.

 

Nakon usvajanja Zapisnika sa 6. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je usvojio Zbirno izvješća o procjeni šteta nastalih prirodnom nepogodom na području Županije Zapadnohercegovačke.

 

Stožer je jednoglasno usvojio Odluku o izdvajanju sredstava za sanaciju dijela šteta nastalih prirodnom nepogodom u općinama/gradu u Županiji Zapadnohercegovačkoj u iznosu od 60.000,00 KM.

 

Usvojene su i Odluke o izdvajanju sredstava za nabavu uredskog materijala, o izdvajanju sredstava za rad članova Povjerenstva za javnu nabavu o pokrivanju troškova polaganja vatrogasnog ispita, o izdvajanju sredstava za Stožer i Odluka o izvajanju sredstava za DVD 'Gorica'.

 

U točki Razno načelnik Martinović je upoznao članove Stožera o inicijativi kupovine četiri interventna vatrogasna vozila (za sve općine/grad), a zapovjednik Ćosić je iznio detalje o načinu kupovine navedenih vozila i pokretanju procedure javne nabave.