Razbuktao se požar i na Čvrsnici

Razbuktao se požar na Čvrsnici koji je izbio prije nekoliko dana. Prema dostupnim informacijama gori šuma na nepristupačnome terenu s druge strane Čvrsnice i Blidinjskog jezera. Zemaljske snage vrlo malo mogu učiniti, a tijekom dana na tomu području gasio je i helikopter Oružanih snaga BiH, doznajemo od  zapovjednika VD Tomislavgrad Zdravka Jurčevića.

Na teren su ovih dana pokušali izaći duvanjski i posuški vatrogasci, ali gašenju, zbog teškoga i nepristupačnoga terena, nisu mogli pristupiti – kaže Jurčević za tomislavcity i dodaje da je požar izbio na djelu između jablaničke i posuške općine.

Inače, duvanjski vatrogasci samo danas bili su angažirani pri gašenju tri požara na području tomislavgradske općine. Oko 16 sati izbio je požar na području Korita i Dobrića. Srećom, do požara širih razmjera ipak nije došlo te je vatra uz pomoć vatrogasaca i šumara ugašena do večernjih sati. Iza toga vatrogasci su se uputili na gašenje požara u Liskovači. Tamo je vatra došla blizu pojedinih kuća, ali je također uspješno ugašena. Oko podneva su pak vatrogasci bili i Crvenicama. Požar je izbio u blizini tamošnje farme. I proteklih dana bilo je dojava o požarima na području naše općine. U tomislavgrdskome vatrogasnom društvu ističu da je stanje puno bolje otkako je u funkciji šumarska osmatračno-dojavna služba zbog čega se omogućuje i brža intervencija i izlazak na opožareno mjesto a samim time, u većini slučajeva, i stavljanje vatre pod kontrolu.