• Naslovnica
  • Vijesti
  • Klanjem kurbana u Širokom Brijegu svečano obilježen Kurban Bajram

Klanjem kurbana u Širokom Brijegu svečano obilježen Kurban Bajram

Prinošenjem žrtve (kurbana) u pogonima tvrtke BOSNIA-ET HOLDING na Visokoj Glavici, u nekadašnjem pogonu mesne industrije Lijanovići svečano je u Širokom Brijegu započela proslava Kurban Bajrama.

Od jučer je ispred ove tvrtke sve u znaku najznačajnijeg islamskog blagdana – praznika prinošenja žrtve (kurbana).

Podjeli kurbana nazoče visoki dužnosnici Crvenog polumjeseca.

”Kurban Bajram kao jedan od dva najveća praznika za muslimane posebno ima težinu i vrijednost što nas veže za poslanika Muhameda. Danas se očituje naša spremnost da se žrtvujemo za čovječanstvo i dragog Boga i da sa sobom ponesemo ono što drugima damo. Najvrijednija stvar u prinošenju žrtve jeste puštanje kurbanske krvi i rađanje samilosti prilikom prinošenja žrtve radi Boga, a za opću korist. Čovjek treba biti svjestan kroz prinošenje žrtve da ni krv ni meso neće doći do Boga, ali će doći naša iskreno učinjena djela”, rekao je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić za Bljesak.info.

Turske zastave te zastave turskog Crvenog polumjeseca krase pročelje zgrade, a dodatni dekor uljepšan je balonima.

Inače, ovodom ovog blagdana turska humanitarna organizacija Crveni polumjesec u ime dobročinitelja podijelit će tisućama obitelji širom BiH kurbansko meso od 200 grla goveda.

Širom Bosne i Hercegovine Crveni polumjesec u ime dobročinitelja, među kojima je i prva dama Republike Turske Emine Erdogan, podijelit će deset tisuća paketa kurbanskog mesa od po pet kilograma