Široki Brijeg: Policija objavila tko je lišen slobode u Gostuši

Analitičkom obradom prikupljenih podataka policijski službenici PU Široki Brijeg zaveli su operativno taktičku akciju "Gost" sa ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom provođenja naprijed navedene akcije policijski službenici došli su do operatvivnih saznanja da se na području mjesta Gostuša (Široki Brijeg) nalazi zasađen nasad stabljika indijske konoplje nakon čega se pristupili pregledu terena kojim je isti i pronađen.

Nakon pronalaska nasada (54 stabljike, visine od 0,40 m do 2,2m) koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje policijski službenici PU Široki Brijeg su organizirali zasjedu na licu mjesta te su tom prilikom 6 rujna 2017. godine oko 19 sati lišili slobode tri osobe:  M. L. ,  B. R. i I. L., svi rođeni 1979. godine, i svi iz Širokog Brijega, koje se dovodi u vezu s izvršenjem naprijed navedenog kaznenog djela..

Na mjestu pronalaska nasada izvršen je očevid, pri čemu su stabljike počupane i pohranjenje u prostorije PU Široki Brijeg te će biti upućene na vještačenje. Također, na mjestu događaja izuzeti su i drugi tragovi koji će biti poslani na potrebita vještačenja, a o svim mjerama i radnjama pravodobno je izviješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu kojem će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće o izvršenom kaznenom djelu.